Monique Potters

Ik kom in actie voor Poppy's

Sinds oktober vorig jaar werk ik als coördinator communicatie en fondsenwerving bij Poppy's, centrum voor leven met en na kanker in de Amer- en Dongestreek gevestig in Oosterhout. Het is mijn intrinsieke motivatie om mensen met kanker de ondersteuning te bieden die zij nodig hebben. Voor de een is dat een deelnemen aan het beweegprogramma met individuele begeleiding, voor de ander deelname aan de lotgenotengroep voor palliatieve patiënten of een luisterend oor bij een kopje koffie in de gezellige huiskamer. We spelen in op de individuele behoeften.

Ik weet uit eigen ervaring hoeveel steun je kunt vinden in een centrum voor leven met en na kanker. Tien jaar geleden kreeg ik borstkanker en na alle behandelingen liep ik vast. Werken ging niet zoals voorheen, ik was altijd moe en kon me slecht concentreren. Na lang aarzelen ben ik naar het Toon Hermans Huis in Tiel gegaan. Ik volgde daar yogalessen en boetseerde er en nog belangrijker, ik kwam in contact met lotgenoten. Vrouwen die net als ik tegen hun grenzen aan liepen. Het werd me daardoor pas echt duidelijk dat mijn herstel meer tijd nodig had. Ik vond er begrip, herkenning en erkenning en na twee jaar kon ik weer verder. 

We komen deze week in actie om geld in te zamelen voor Poppy's. Gelukkig wordt mijn salaris en dat van mijn collega gesponsord door KWF maar zijn we verder afhankelijk van donaties. Het goede nieuws is dat het Nationaal Fonds tegen Kanker de opbrengst verdubbelt. Wil jij ook een bijdrage leveren voor ons werk? Bij voorbaat dank!

21/11/2023
21:57

Brigitta

Bekijk alle