ONF Zorg voor kanker Sponsorloop - 26 mei 2024

Als Oncologisch Netwerk Friesland (ONF) organiseren wij samen met De Skulp Friesland (Centrum voor leven met en na kanker) op 26 mei 2024 de ONF Zorg voor kanker Sponsorloop.
 

Het ONF 

Het ONF is een samenwerkingsverband tussen de vier Friese ziekenhuizen, Pathologie Friesland en het Radiotherapeutisch Instituut Friesland. Met deze samenwerking zorgen wij ervoor dat de Friese kankerzorg nu en in de toekomst beschikbaar blijft in de Friese regio.
 

De Skulp

Bijna iedereen krijgt te maken met kanker, zelf of in de (naaste) omgeving. Het is bekend dat de diagnose kanker en de behandeling ervan het leven op zijn kop zet. Juist in zo’n zware periode is afleiding en ontspanning extra waardevol. Deze afleiding en ontspanning, maar ook psychosociale zorg wordt geboden door De Skulp Friesland. De Skulp Friesland biedt laagdrempelige zorg en ondersteuning op maat aan (ex-)kankerpatiënten en hun naasten of nabestaanden. Dit jaar komt de opbrengst van de sponsorloop ten goede van De Skulp Friesland, een centrum voor leven met en na kanker met vestigingen in Heerenveen, Drachten, Sneek en Leeuwarden. 

 

De Sponsorloop

Er is een route uitgestippeld door het prachtige Friese landschap van in totaal 118 kilometer. Deze route kan al hardlopend of per fiets (in gedeeltes) worden afgelegd samen met de andere deelnemers.  Leuk om je samen met je collega's, de familie, vriendengroep of sportvereniging mee te doen

 

Traject Startpunt Starttijd Eindpunt Aantal kilometer
Traject #1 RIF - Borniastraat 36 Leeuwarden 07:00 uur Nij Smellinghe - Compagnonsplein 1 Drachten 36,5 km
Traject #2 Nij Smellinghe - Compagnonsplein 1 Drachten 11:00 uur De Skulp - Herenwal 69 Heerenveen 26 km
Traject #3 De Skulp - Herenwal 69 Heerenveen 13:55 uur De Skulp - Harman Sytstrastraat 8a Sneek 28,5 km
Traject #4 De Skulp - Harmen Sytstrastraat 8a Sneek 16:55 uur De Skulp - Apolloweg 1m Leeuwarden 27 km

 

Praktische informatie

- Er is geen vervoer vanuit de organisatie tussen de start- en eindpunten, houd hier rekening mee;
- Neem zelf voldoende eten en drinken mee voor tijdens jouw rit. Bij aankomst op jouw eindpunt zal er een kleine versnapering op je liggen te wachten;

- Om de saamhorigheid te vergroten sluiten deelnemers aan bij de bestaande groep en lopen of fietsen in hetzelfde tempo mee, waarbij de lopers de snelheid bepalen, gemiddeld 10-12 km/uur. 

- Tijdens het event worden foto's en video's gemaakt die gebruikt worden voor communicatiedoeleinden. Bij bezwaar dit graag vooraf melden. 

- Deelname is kosteloos, maar we vragen jou om minimaal € 10 euro sponsorgeld op te halen, maar bij voorkeur meer.  

- De deadline voor aanmelden is 16 mei 2024.  

 

Het doel

De totale opbrengst zal door De Skulp Friesland worden ingezet om het concept Positieve Gezondheid verder vorm te geven binnen de centra voor leven met en na kanker. Positieve gezondheid houdt in dat je het vermogen hebt om je aan te passen en de regie in eigen handen te houden. Het gaat om het ontwikkelen van veerkracht bij fysieke, emotionele en sociale uitdagingen waar mensen met de diagnose kanker dagelijks mee te maken krijgen. Hierin is speciaal aandacht voor onderwerpen als: lichaamsfuncties, mentaal welzijn, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen in de samenleving en het dagelijks functioneren.

 

NFTK 

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Fonds Tegen Kanker (NFTK). Zij zetten zich in voor wetenschappelijk onderzoek naar en stimulering van goede voeding, bewegen en psychosociale zorg voor mensen met kanker. De opbrengst van deze actie wordt door hen verdubbeld! Een extra reden om mee te doen!

 

Met jouw deelname aan deze prachtige hardloop- en fietstocht, draag jij actief bij aan dit waardevolle doel. Meld jij je aan?

Wil of kun je niet mee lopen/fietsen maar steun je wel dit goede doel? Doe dan een donatie! (Ook deze worden verdubbeld door het Nationaal Fonds Tegen Kanker)

 

Hartelijk dank namens het ONF, De Skulp Friesland en het Nationaal Fonds Tegen Kanker

 

Op de website van het ONF (www.oncologischnetwerkfriesland.nl) en De Skulp Friesland (www.deskulp.nl) vind je meer informatie over hun activiteiten.

Beschikbare activiteiten:

  • Leeuwarden - Drachten (36,5 km) - hardlopen
  • Leeuwarden - Drachten (36,5 km) - fietsen
  • Drachten - Heerenveen (25,25 km) - hardlopen
  • Drachten - Heerenveen (25,25 km) - fietsen
  • Heerenveen - Sneek (28,5 km) - hardlopen
  • Heerenveen - Sneek (28,5 km) - fietsen
  • Sneek - Leeuwarden (30 km) - hardlopen
  • Sneek - Leeuwarden (30 km) - fietsen
12/06/2024
16:17
Bekijk alle