Alkmaarse Wandelmusketiers voor 't Praethuys

450km lopen voor het goede doel!

September 2023, Om het helemaal af te ronden nog 2 foto's waaruit blijkt dat "onze" 450 kilometers niet zomaar uit lucht vielen. 450 jaar Alkmaarse Victorie!


2/9 Project afgesloten met een zeer voldaan gevoel en een geweldige cheque.
  Het was een geweldige tijd. We willen al onze volgers hartelijk bedanken voor hun niet aflatende steun. Vanaf nu gaan wij weer gewoon lopen...😉

Vandaag gaat het gebeuren: de apotheose. 50km op één dag. Zou het lukken om €50.000 over de streep te trekken? Bizar! En als het niet lukt is het ook geweldig!❤️

Augustus 2023 11e bericht Wat een bijzondere dag is 26 augustus. We hadden een laatste regenachtige oefenloop met volgers/sponsors en binnen de kortste keren stond de donatieteller op het onwaarschijnlijke bedrag van €45.000. Een paar uur later stortte Brouwerij Egmond de opbrengst van 700 flessen Tranen van Adalbert.
De directeuren van de Brouwerij, Arjan Brammer en Dietrik Emmens, hebben onze actie en het doel omarmd en zetten een week voor het bereiken van de finish de kers op de taart: €1573 op de teller. Ook het jaartal dat de Victorie begin! We waren er stil van. 

10e bericht

9e bericht Het aloude spreekwoord over de laatste loodjes die het zwaarst worden lijkt voor ons niet echt op te gaan. Deze week een paginagrote bijdrage in de Alkmaarsche Courant over onze actie.

Het bracht weer positieve respons ën donaties waardoor de magische grens van €45.000 steeds dichterbij komt. Geweldig! De komende week bereiden we ons voor op de grote dag, zaterdag 2 september voor de laatste etappe 50km door en langs Alkmaar.

8e bericht  Op 18 augustus kregen we de bijzondere eer om de Alkmaarse Kaasmarkt officieel te openen.

We werden ontvangen door de burgemeester en de kaasvader die met de uitnodiging ons project voor 't Praethuys expliciet ondersteunden. Het was een prachtige ochtend en we kregen ruimschoots gelegenheid om de actie toe te lichten. Zo langzamerhand ziet het er naar uit dat de grens van €45.000 kan worden overschreden. We zijn er nog niet maar... het kan!❤️

7e bericht Gedurende de afgelopen maanden zijn we verrast door bijzondere giften en donaties van klein tot groot. Een mevrouw die €300 in een envelop bracht, een kleinzoon die €15 stortte, een stichting die voor elke kilometer €1(3x450) gaf. Teveel om op te noemen. Schitterend was ook het aanbod van Brouwerij Egmond die een speciaal bier had gebrouwen ter herdenking aan 450 jaar Alkmaar Ontzet. Aan dat Ontzet zat in Egmond een schrijnend randje, daarom heet het bier "Tranen van Adelbert".Als veel streekgenoten zo'n setje Tranen kopen, komt er nog een mooi bedrag voor 't Praethuys bij!

6e bericht De laatste maand van ons project! Met nog een paar laatste oefenwandelingen en een eervolle klus namelijk het "Luiden van de Kaasbel" op vrijdag 18 augustus a.s. De wandelmusketiers mogen dan op uitnodiging van de Burgemeester van Alkmaar de kaasmarkt openen. We zijn benieuwd wie ons op 2 september 's morgens om 04:30 komt uitzwaaien als we vertrekken vanaf de vlotbrug in Koedijk. Rond 16:00u hopen we binnen te lopen in de Grote Kerk om dan een mooie cheque uit te schrijven. Hoe dan ook, het wordt geweldig leuk!😉

Juli 2023 5e bericht Van 18-21 juli liepen we de volgende etappe in ons project voor 't Praethuys: de Nijmeegse Vierdaagse. Het waren 4 geweldige en gezellige dagen. Kameraadschap, afzien, blaren en spierpijn. En 4x30km = 120km op de teller. Allemaal voor het goede doel. Het onderstaande bericht over de anonieme sponsor gaf ons een extra motivatie. Zou het lukken om nog eens €10.000 in te zamelen om zo het ongelofelijke bedrag van €40.000 te bereiken??? Het mooie is dat we al heel snel een geweldig telefoontje kregen. Een aantal ondernemers wilde het gat dichten en zo onze actie om 450km te lopen voor 't Praethuys een bijzondere boost geven. Niet voor ons maar voor dit fantastische werk. We zijn dankbaar. De stand is inmiddels ruim €40.000! Dat is nog niet te zien op de teller op de doneerpagina maar dat komt in de komende weken helemaal goed. We gaan vrolijk door en hebben er zin in het project op 2 september a.s. af te ronden. Het wordt steeds leuker!

4e bericht Op 13 juli konden we het volgende bericht delen: ANONIEME SPONSOR DOET UNIEKE TOEZEGGING
De lat ligt vanaf nu wel erg hoog en het lijkt ook haast onmogelijk. Maar de uitdaging van een anonieme sponsor laten we toch niet liggen. Als de donatieteller van onze actie op €30.000 komt, zal de anonieme sponsor €10.000 storten...! Dat is toch geweldig nieuws?!!
Als het lukt deze onbereikbare mijlpaal binnen 2 maanden te halen is de opbrengst voor het goede doel €40.000
Als het lukt…
Help ons helpen!❤️

3e bericht Van 18-21 juli nemen we deel aan de Nijmeegse Vierdaagse om 120 kilometers toe te voegen aan ons project om totaal 450km te lopen voor 't Praethuys in Alkmaar. Het wordt intensief, hier en daar vermoeiend maar zeker ook heel gezellig. Korte en iets langere gesprekjes als we samen lopen met een paar van de 47000 deelnemers. Donderdag 13 juli hebben we GROOT NIEUWS.....

Juni 2023 2e bericht We schrijven 12 juni 2023 en we staan klaar om deel te nemen aan de Wandel4daagse Alkmaar van 14-17 juni. Er is veel gebeurd in de afgelopen maanden. We hebben 200 loopkilometers in de benen, inmiddels zijn er bijna 300 volgers op Facebook en Instagram en is er bijna €17.000 gestort op onze doneerpagina door vrienden en bekenden die ons helpen om geld in te zamelen voor 't Praethuys in Alkmaar. We hebben nog 11 weken te gaan tot de laatste loopdag van ons project. Ons aanvankelijke doel was 450x€25=€11.250, dat bedrag is dik binnen en van verschillende kanten worden we opgeroepen ons doel bij te stellen. Gaan we doen maar we gaan het woordje doel veranderen in HOOP. We gaan zogezegd voor een hoop donaties.

We gaan de HOOPSTELLING verdubbelen naar € 22.500. En als we dat bedrag naderen hopen we verder😉 Ongelofelijk dat we nu al zover zijn gekomen. Help ons de brug over en help ons meer gevers te vinden die het mogelijk maken op 2 september aanstaande een geweldige cheque te kunnen overhandigen.

Het wordt steeds leuker!❤️

Maart 2023 1e bericht Inico Geels, Hans Maarten Parigger en Harry van de Kuijt trekken in 2023 als Alkmaarse Wandelmusketiers de wandelschoenen aan om 450km te lopen voor 't Praethuys, Centrum voor leven met en na kanker in Alkmaar.

200km voorbereiding, de Alkmaarse en de Nijmeegse Vierdaagse, samen ook 200km èn op zaterdag 2 september op 1 dag 50km, totaal 450km! Een getal dat past bij hèt jaarfeest van Alkmaar: 450 jaar Alkmaar Ontzet. Door notaris mr. Erik Oosterbaan te Dijk en Waard zal er nauwlettend op worden toegezien dat de beloofde kilometers ook echt worden afgelegd.

We hopen met onze inspanningen minimaal 450 keer €25 in te zamelen voor dit fantastische doel.
Harry van de Kuijt vindt het geweldig dat al direct een flink bedrag is gedoneerd: "Daar word je toch blij van..!”

Met een donatie, klein of groot, voor 't Praethuys word je “compagnon” van de Wandelmusketiers, zodat wij aan de 
bak kunnen als De Alkmaarse Wandelmusketiers & Co, als het ware "gedragen door onze volgers.
Op 4 maart zijn we gestart met onze zaterdagse voorbereidingswandeltochten.

We hopen met onze actie €11.250 (=450x€25)in te zamelen.

Regelmatig zullen we met filmpjes, blogs en andere media-uitingen verslag doen van onze vorderingen.
Voor wie ons vorige keren heeft gevolgd zal het geen nieuws zijn dat er weer hilarische
verslagen zullen verschijnen, gericht aan “beste kijkers in Alkmaar, de rest van Nederland en (niet te
vergeten) de overzeese gebiedsdelen”…

Om “Co”(mpagnon) te worden van de Wandelmusketiers kun je gebruik maken van de doneerknop op deze pagina waarmee je een donatie kunt doen en ook op de hoogte kunt blijven van onze vorderingen. We zijn blij met elk bedrag dat je kunt missen. Ook leuk als je een reactie achterlaat om ons aan te sporen, dat helpt anderen ook om de stap te zetten (of eigenlijk de doneerknop in te drukken...) 😄

De diensten van dit unieke platform voor goede doelen worden geheel om niet ter beschikking gesteld door het Nationaal Fonds Tegen Kanker. Daar zijn we erg blij mee.

Steun 't Praethuys en doneer ook aan de Alkmaarse Wandelmusketiers.

Volg ons ook op Facebook en Instagram.

 

03/09/2023
14:42

Anoniem

Bekijk alle