Leefstijlbegeleiding bij borstkanker BREHAB

Leefstijlbegeleiding bij borstkanker - de BREHAB studie
van totaal € 25.000 (19%)

Als arts-onderzoeker en tevens fanatiek sporter sta ik op 9 juli 2023 aan de start van de Ironman in Zwitserland Thun: 3.8km zwemmen, 180km fietsen en 42.2 km hardlopen om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de BREHAB studie.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. De overleving van de ziekte neemt toe, en daarmee ook het aantal vrouwen dat te maken krijgt met de gevolgen van de behandeling van borstkanker. De overgrote meerderheid ervaart klachten als gewichtstoename, vermoeidheid, angst, slaapproblemen, negatieve veranderingen in zelfbeeld en problemen op gebied van seksualiteit. Steeds vaker rijst in de spreekkamer de vraag “Wat kan ik zelf doen?”.

Een gezonde leefstijl vermindert niet alleen het risico op borstkanker, maar ook de kans op terugkeer van de ziekte. Daarbij leidt een gezonde leefstijl tot een betere kwaliteit van leven en een verminderde kans op comorbiditeit, en daarmee tot minder zorggebruik en lagere kosten.

De urgentie voor het ontwikkelen en implementeren van effectieve leefstijlinterventies is hoog!

Als Stichting Borstkankeronderzoek Rotterdam bieden wij hierop een antwoord: met de BREHAB studie onderzoeken wij het effect van een individueel  leefstijlbegeleidingstraject bij vrouwen met borstkanker. Het hoofddoel is om de kwaliteit van leven te verbeteren door de ervaren gezondheid te bevorderen.

Om de BREHAB studie te kunnen volbrengen is financiering nodig. Daarom helpt ook het Nationaal Fonds Tegen Kanker mee om dit belangrijke project te ondersteunen. Iedere euro die ik dankzij jouw gift ophaal zullen zij tot een bedrag van 10.000 euro verdubbelen! Jouw euro wordt dus 2 euro waard! 

Met jouw donatie kan ik samen met mijn team van Stichting Borstkankeronderzoek Rotterdam de BREHAB studie tot een succes maken.

Wij willen dat iedere vrouw met borstkanker toegang krijgt tot goede, evidence based, leefstijlbegeleiding. Wil jij dit ook? Steun mij dan op de weg naar de Ironman!

Bekijk alle
31-12-2022 | 17:06 Lieverd! Succes. Ik ben ontzettend trots op je en vind je maar een grote bikkel. Mooi doel, waar je hard voor werkt!
29-12-2022 | 21:41
28-12-2022 | 15:08
28-12-2022 | 07:50
24-12-2022 | 16:13 Veel succes!