RCVRY RUN tegen kanker

de Lingezegen RCVRY RUN 2022!

De stichting RCVRY (recovery) RUN zet zich in om vrouwen met borstkanker in beweging te brengen. Dat sporten en in beweging blijven effectief zijn om bijwerkingen van de behandelingen tegen te gaan is al jaren duidelijk. Het is echter lastig om te gaan sporten als je moe bent en geen energie hebt en eigenlijk ook niet weet wat je precies mag en kan doen. Door middel van landelijke loopgroepen voor vrouwen met borstkanker maken wij de drempel om te gaan sporten laag. Samen met lotgenoten werken aan conditie en kracht helpt om fysiek en mentaal fitter te blijven.

Vijf jaar geleden is RCVRY RUN lokaal begonnen in Nijmegen. Vanwege de positieve feedback van de deelneemsters worden sinds 2020 RCVRY RUN trainers opgeleid, zodat er meerdere lokale groepen zijn. In 2022 is RCVRY RUN verder gegaan als stichting, zodat we onze missie nog beter kunnen uitdragen. We willen net als het NFtK de boodschap dat bewegen bij kanker fysiek en mentaal zo belangrijk is met zoveel mogelijk mensen met kanker delen.

Om het 5 jarig bestaan van RCVRY RUN Nijmegen te vieren organiseren we op 11 september 2022 de Lingezegen RCVRY RUN. Deze loop gaat door het mooie park Lingezegen, tussen Arnhem en Nijmegen, waarbij gekozen kan worden tussen de 3km, 5km en 10km.
De loop is bedoeld voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. En in het bijzonder voor lopers met (borst) kanker, die graag willen laten zien dat een patiënt met kanker meer is dan zijn/haar ziekte.

Met de loop hopen we naast veel plezier en trotse finishers ook geld op te halen voor onze stichting. Het geld hebben we als stichting hard nodig om RCVRY RUN groepen over heel Nederland uit te kunnen rollen, zodat de deelnemers in de buurt aan de slag kunnen.

Voor meer informatie: www.rcvryrun.nl of mail naar info@rcvryrun.nl

“Je kunt aan heel veel dingen deelnemen als je ziek wordt, maar het is al snel betuttelend. Hier ben je met mensen die allemaal vooruit willen. Het gaat er niet om wat je niet kunt, maar om wat je vandaag wel kunt.”

07/10/2022
13:11

Nationaal Fonds Tegen Kanker

Bekijk alle