Food for Care

Opgehaald                                                                         Streefbedrag: €30.000,-

  • 6%

Over dit onderzoek

Tijdens chemotherapie hebben patiënten met ongeneeslijke kanker vaak klachten die een negatieve invloed hebben op het (genieten van) eten. Een maaltijdconcept dat inspeelt op deze klachten zou de conditie van deze patiënten kunnen verbeteren en daarmee ook de kwaliteit van leven.

Het Radboudumc in Nijmegen heeft een speciaal maaltijdconcept ontwikkeld waarbij patiënten actief 6 keer op een dag kleine, eiwitrijke gerechten krijgen aangeboden: FoodforCare. Het Radboudumc gaat nu onderzoeken of de kwaliteit van leven en conditie van deze patiënten erop vooruitgaat als zij deze maaltijden thuis aangeboden krijgen. Het zou er ook voor kunnen zorgen dat patiënten minder klachten ervaren en daardoor minder medicatie hoeven te gebruiken.

Het NFtK ondersteunt dit voedingsonderzoek. Wilt u meehelpen? Vermeld dan bij uw gift de code FFC.

Food for Care in de media

  • (l) FoodforCare Radboudumc
  • Bekijk hier het item wat gemaakt is over Food for Care door BNR.
  • Food for Care

Food for Care

Tijdens chemotherapie hebben patiënten met ongeneeslijke kanker vaak klachten die een negatieve invloed hebben op het (genieten van) eten. Een maaltijdconcept dat inspeelt op deze klachten zou de conditie van deze patiënten kunnen verbeteren en daarmee ook de kwaliteit van leven.

Het Radboudumc in Nijmegen heeft een speciaal maaltijdconcept ontwikkeld waarbij patiënten actief 6 keer op een dag kleine, eiwitrijke gerechten krijgen aangeboden: FoodforCare. Het Radboudumc gaat nu onderzoeken of de kwaliteit van leven en conditie van deze patiënten erop vooruitgaat als zij deze maaltijden thuis aangeboden krijgen. Het zou er ook voor kunnen zorgen dat patiënten minder klachten ervaren en daardoor minder medicatie hoeven te gebruiken. Het NFtK ondersteunt dit voedingsonderzoek.